Christer Wenell

"Det är mitt drömjobb! – Vi uppskattas för vad vi än gör”
Christer Wenell

Lär känna Christer Wenell, stolt medarbetare sedan 2015!

Namn:
Christer Wenell

Yrke:
Arbetsledare

Detta visste du inte om mig:
Att jag kan titulera mig krigsveteran efter tre FN-bataljoner i buffertzon mellan Israel och Egypten i Sinaiöknen. Och att det är jag som byggt speedwaycykeln till rondellen i Målilla.

Smultronställe i Hultsfreds kommun:
Hammarsjöområdet

Det är mitt drömjobb! – Vi uppskattas för vad vi än gör

Christer Wenell arbetar som arbetsledare på föreningslaget, kultur- och fritidsförvaltningen. Han har länge sneglat på och velat ha denna tjänst så när Christer fick reda på att företrädaren skulle gå i pension tog han chansen och sökte jobbet.

– Jag trivs med mitt jobb dels för att det är så flexibelt och att vi får så mycket uppskattning för det vi gör, inte minst från föreningarna som vi hjälper. Det är ett väldigt omväxlande jobb, roligt att gå till varje dag. Vi har bland annat byggt en handikappläktare i ishallen i Virserum och i vår ska vi fixa till toppstugan utvändigt vid Dackestupet. Ibland blir det lite mycket på samma gång, men vi brukar lösa det, berättar Christer.

Föreningslaget har bland annat hand om kommunens stugor vid Stora Hammarsjöområdet. Under sommarmånaderna är det full fart och många stugbyten. Det är nya stuggäster som anländer och då är det viktigt att stugorna är städade och iordning efter de tidigare gästerna.

Förutom skötsel av stugorna sköter föreningslaget alla kommunala badplatser, inför sommarsäsong ser föreningslaget till exempel till att bryggorna är iordning och att de läggs i.

– I vinter har vi gjort mycket nytt till våra vandringsleder runt om i kommunen som ska rustas upp. Vi har bland annat byggt bord, bänkar och anslagstavlor, det var varit ett bra vinterjobb för oss, fortsätter Christer.

”Jag är stolt över mitt jobb och 
det vad vi kan hjälpa till med.”

-Att Hultsfredsborna känner igen mig och att jag får en direktkontakt med bland annat föreningar, detta är för mig ”Du syns och hörs i Hultsfred!”. Visst det är både för- och nackdelar med att vara igenkänd, men oftast är det skoj.

Christer Wenell, arbetsledare på föreningslaget.